keskiviikkona, maaliskuuta 05, 2008

Cascade, Centennial ja Williamette

Olen tässä koittanut katsella mitä tuli tilattua.

Cascade, tyypillinen APA humala. Greippiaromi tunnistettavin piirre. Ei oikein korvaa mitään (mahdollisesti kuitenkin Centennial ja Amarillo).

Centennial, vahvempi versio Cascadesta mutta korvaavuus parempi (joidenkin lähteiden mukaan). Cascade, Amarillo, Galena, Eroica, Nugget ja Bullion.

Williamette, mieto. Sopinee kaikkiin mihin Fugglesia käytetään. Fuggles, Golding perhe, Progress, Ahtanum ja First Gold (varauksin Bramling Cross).

Kyllä noilla pitäisi kumminkin mukavasti parinvuoden päästä täydentää humala varantojaan. Luin jostakin, että yksi köynnös pitäisi antaa n. puolestakilosta ylöspäin kuivattuja käpyjä. Siis kun on täydessä vedossaan, eli noin kahden kolmen vuoden ikäisestä. Kahden vuoden jälkeen voikin sitten jo lisätä juurista lisää kasveja. Lueskelin myös, että nuo lajikkeet pitäisi olla tautivapaita ja resistenttejä läheskaikille humalaa vaivaaville viruksille. Odotusta vain.

Niin onhan minulla jo edellissyksynä laitetut tuntemattomat kaksi kasvia. Niiden kai pitäisi tänävuonna jo jotakin antaa. Saa nähdä miten Kauhavalta viime syksynä tuodut juurien roippeet pärjäävät. Ja olenhan edellissyksynä laittanut maahan Englannista tilaamiani siemeniä. Ne ei ainakaan viimevuonna osoittaneet minkäänlaista elonmerkkiä. Jännä kevät taas tulollaan.

Ei kommentteja: