tiistaina, toukokuuta 15, 2007

Stout #1

Kun en ole saanut vielä hankituksi isompaa kattilaa, niin tätyy vieläkin tehdä pikku satseja.
Ehkä se on jopa parempikin niin, koska virheitä aloittelijalle voi sattua.

Aloitin tänään (15.05.07) laskemaan ja etsimään esim. Guinnessin Stoutin saloja.
Mm. Alkon sivuilta saa mainiosti nykyään tietoja katkeruuksista ja väreistä yms.
Ratebeer kertoo myös mielenkiintoista dataa lisää mm. maltaista humalista.

Päädyin ensimmäisessä kokeilussani seuraavanlaiseen reseptiin (12litraa).


1,7 kg Pale ale mallasta (7EBC)
470 g Ohra hiutaleita (nalle)
250 g Black malt (1400EBC)

Humalointi tarkentuu vielä mutta suunnilleen näin:
13 g Target 60min (10%)
5 g E.K Goldings 30 min (6,5%)
5 g E.K Goldings 15 min
5 g E.K Goldings 5 min

Kuiva humalointi ?

Tänään siis olen hommannut hiutaleet ja rouhinut 250g Black Malt mallasta laitoin ne muovipussiin huomista varten.

Jatkunee huomenna.

Ei kommentteja: