maanantaina, helmikuuta 02, 2015

"Testejä"

Mittailin nyt tuossa samalla kun muokkailin ja mallailin tuota "uutta" valepohjaa paikoilleen myös miten tuo pumppu selviytyy erinäisistä tehtävistä.

Sellainen selvisi, että kun säädän taajuudeksi 30Hz niin pumppu pumppaa n. 1 litran minuutissa. Mutta jo 32Hz lisää pumppaus tehoa kaksin kertaiseksi, eli kahteen litraan minuutissa. Kun mennään hiukan alle (alle Hz) 30Hz niin pumppaus vauhti tippuu jo alle puoleen litraan minuutissa ja alle tuon, sitten ei pumpatakkaan mitään. Eli pitää vähän katsoa kenties vierteenkin mukaan kuinka railakas kierto tulee kuumalla, vähän maksummalla nesteellä kuin vedellä.

Valepohjaa on nyt pienennetty hiukan ja siihen on lisätty "vanne" hitsaamalla n. 6cm päähän reunasta. Eli tuo 1mm vahva pelli kestänee nyt vähän paremmin erinäisiä painoja ja "imuja". Sain sen muotoiltua sellaiseksi, että se painuu suht tiiviisti pohjaa vasten reunanauhan kanssa. Uusi verkko on aika hyvää tarkoitukseensa, mutta leikkasin ensimmäisen rinkulan liian pieneksi. Reunanauhan avulla voin taittaa valepohjan reunan yli tuota verkkoa mutta taidan kokeilla yhden panon ilman koko verkkoa. Tämä siksi, että valepohjassa on 2mm rei'itys ja sen pitäisi olla OK. Ja nyt kun voin kierrättää putket täysin auki, ei tukkeumia pitäisi sattumista syntyä ollenkaan. Ja kun kierrätys on valmis, voin taas kuristaa virtausta hanalla kun vierrepumpataan kattilaan (pumppu kun lämpiää kovasti kun sitä ajaa matalemmilla taajuuksilla). Tuolloinhan ei sattumia enää pitäisi olla.

Kenties pääsen panemaan jonkun noista aiemmin esittämistäni piakkoin...

Ei kommentteja: