tiistaina, heinäkuuta 30, 2013

Viimeisimmät päivitykset panimossa

Nyt on siis lämpötila-anturi saatu vierteeseen ja vähän keskilinjan sivuun ja aika alas. Eli sekoittajan viereen. Lämmityshän tapahtuu reunoilta. Sekoittaja on kasattu rosteri poppareilla, ei enää väliaikaisilla pulteilla.
Vedenlämmittimeen on saatu sekoittaja joka pikkuhiljaa sekoittaa aina kun lämmitystä tapahtuu. Sekoittaja nostaa vettä pohjalta ylöspäin. Tämä siksi, että testissä pohjalla vesi oli viileämpää.
Jokaisella toiminnolla jonka käsin voi laittaa päälle, on merkkivalo päällä olosta.
Nyt siis voin aloittaa viimeinkin etsimään parametrejä automaattiajon suunnitelman pohjaksi. Pitää siis tarkkaan kirjata toiminta ylös.
Viime kerralla kierrätys onnistui niin hyvin, että saatan jopa harkita sekoittamisen poistamista. Toisaalta jäykemmässä mäskissä kierrätys voi olla hankalaa. Saattaa siis olla, että teen niin, että kierrätän koko ulosmäskäys ajan ja näin säästän taas aikaa ja saan vierteen kirkkaaksi ulos mäskätessä erillisen kierrätys jakson asemesta. Tai ainakin voi lyhentää kierrätystä ulosmäskäyksen ajalla, tavallaan.

Veden ottoon pitää tehdä vielä muutamia muutoksia, eli lisää eri määriä. Pitäisi uskaltaa kokeilla sitä ultraääni mittaria. Mistä sen tietää vaikka se toimisi hyvinkin tarkasti. Toisaalta sen toimintakuntoon saattaminen tuntuu isotöiseltä mutta jos se toimisi tarkasti, sen tuomat mahdollisuudet toisivat täydellisen joustavuuden satsi kokoon...

Edit:
4.8.13 23:40
Mittasin tänään Kaalimaan Pukin ominaispainon ja nostin sen diasetylitauolle.
Ominaispaino oli painunut jo n.10 bx tietämille.
Samalla pitää korjata taas lukemia muutenkin, eli se 16,4 bx on siis n.1.064 ja nyt tuo 10 bx on tähän verrattuna siis 1.021 luokkaa. Jos saisi tuon tippumaan tuonne 8.5 bx tuntumaan, niin mentäisiin silloin laskennallisesti suurinpiirtein oikeaan kohtaan. Näyte ei maistunut muuten ollenkaan pahalta. =)

Tehokkuus muuten laski korjauksen myötä 82% tuntumaan.

Edit:
5.8.13 11:11
Mittasin jälleen tuon ominaispainon. Nyt se oli 8,7bx.
Joten ollaan oikeilla jäljillä. Muuten eilisen mittaus olisi pitänyt lämpötilakorjata mutta ei se niin kauheasti tuosta muuttunut. 1.020 oli korjattu arvo. Tai en ole aivan varma tuosta korjaus tarpeesta kun kerran tuossa mittarissa on se korjain itsessään. Mutta se alkaa vasta 10°C joka oli kyllä oluen lämpötila mitattaessa.
Nyt lukema on 1.0156 Sean Terrilin kalkulaattorin mukaan. 8.5bx olisi siis 1.0149, joka 1.015 siis oli tavoite. Tuohon taidetaan komeasti päästäkin

Edit:
22:52
Laitoin tuossa illan mittaan Kaalimaan Pukin Lageroitumaan kun sen ominaispaino oli jo painunut 8.5 Bx lukemaan. Nyt ajelen hiljaleen tuon oluen tuonne nollan tuntumaan. Kun se tuon lämmön saavuttaan joskus 5 - 7 päivän päästä, saa se olla ainakin kolme lisä viikkoa ja tekeytyä hiljalleen ennen kegitystä. Maku on vielä karkea mutta ihan lupaava.

Ei kommentteja: