maanantaina, toukokuuta 27, 2013

Humalat kasvavat vauhdilla, onneksi!

Olen nyt koittanut lannoittaa noita humalia ja ainakin osa tuntuu pitävän tilanteesta. Mm. Clacier, Target ja Perle on noista ulkolaisista jo reilu parimetrisiä. Niillä taitaa olla myös paras kasvupaikka. Toki SuomiJalo on myös parimetrinen. Mutta nyt on nuo edellä mainitut samoissa mitoissa!
Sain myös Pälkäneläistä humalaa kivan ruukun. Pitää sekin istuttaa johonkin sopivaan paikkaan. Kuitenkaan ei olla varmoja onko kyseessä toivottu tyttö vaiko poika...

Tarkoitukseni olisi saada nuo mahdollisimman nopeasti kukinta korkeuteen. Toiveissani olisi, että jo kesäkuun jälkeen voisin aloittaa kukintaravinteiden lykkäämisen noille. Saisi jonkinlaista referenssiä siihen, että saako niitä käpyjä itse kasvatettua noista tuonti juurista enemmän kuin muutaman kourallisen.

Oluen pano ei onnistunutkaan noin vain. Koska mäskäimen yläpää on toistaiseksi tehty liimalevystä, halkesi se viime puhdistuksen yhteydessä. Nyt se on harsittu kasaan ja madollisesti huomenna saatan pystyä tekemään jo rouhitut maltaat vierteeksi. Olen jo alustavasti kysellyt ~8mm rosterista kantta tuohon... Hovihankkija kun on naapuri =)

Käymis"kammio" on valmis ja se tuntuisi toimivan. Eli kaulus pakkasessa jotta 60 litranen astia mahtuu korkeudeltaan sisään.

Tässä kertukseksi ajateltu resepti:

Pilsner 86% (oikeammin 85,7% eli 12kg)
Carapils 14% (14,3% eli 2kg)
Hetken mielijohteesta kauhaisin kourallisen Melanoidi mallasta kesken rouhinnan mukaan :O eli n. 50g.

Ajatus olisi humaloda perlellä 18 - 19 IBUa ja maustaa vähän lopuksi Saazilla.

Käymään pitäisi laittaa kasvattamallani WLP838 hiivalla.

Ei kommentteja: