sunnuntaina, toukokuuta 05, 2013

Humalaa, ehkä

Kävin pyörimässä tuolla "humalatarhassa" eli takapihalla ja metsänlaidassa.
Tänään vähän jopa kaivelin jotta näkisin missä mennään.
Tuloksena jokainen taimi on puskemassa omaa versoaan maanpinnalle. Jopa ne juuri ennen pakkaisia Englannista tulleet Bramling Cross ja Primadonna (aka First Gold) näyttävät selvinneen talvesta. Pienellä kaivauksella ja etsinnällä löysin molempien alut mullan seasta.
Saapa nähdä saako tänä syksynä olla "humalassa" (eikös sitä olla marjassa, silloinkun marjastetaan?) =)

Pitää katsoa vähän miten noita lannottaisi jotta saisi ne roimaan kasvuun heti kun kunnon versot ja lämpö alkavat olla ajankohtaisia. Jotenkin uskoisin, että oikeanlaisella lannotuksella saisi ne ensin nopeasti oikeaan mittaansa ja sitten muuttamalla ravinteita saisi kukat ilmestymään nopeasti. Kypsymiseen en sitten tiedä vaikuttaisiko sama kuin muidenkin kukkien kanssa, kypsyvät hedelmät kun kuihduttaa ne nopeasti...

2 kommenttia:

Tommi kirjoitti...

Terve, vastaus varmastikin löytyy blogistasi, mutta kun en nyt ehdi penkomaan, kysyn suoraan... :) Ilmeisesti siis tilasit ja istutit humalat syksyllä? Osaatko antaa vinkkiä, mistä noita kannattaisi hankkia?

Itse tilasin pari Cascadea ja Taurusta viime syksynä ja "istutin" ne ruukkuihin ja ämpäreihin talveksi. Sillä tavalla ne eivät ilmeisestikään selvinneet, koska yksikään ei lähtenyt keväällä kasvamaan :( Uusintayritys on siis mielessä.

suorama kirjoitti...

Pääosin olen tilannut humalia keväällä. Tosin jenkki kontaktini ei enää toimita suomeen ilmeisesti.
Saksastakin taimet tuli muistaakseni keväällä. Englannista taas marras- joulukuussa. Kaikki on talvehtineet maassa eikä yksikään ole talveen kuollut. Osa on jopa joutunut myyrien syömiksi mutta loppu roippeilla jaksaneet silti seuraavana vuonna nousta uuteen alkuun. Foorumiltani taitaa löytyä paremmin linkkejä mistä nykyään saa helpoimmin taimia tai juuria.