keskiviikkona, maaliskuuta 06, 2013

Märzen #1 ja #2

En oikeastaan tiedä onko tuo Southern German Lager Yeast oikea hiiva tyyliin, mutta sillä nyt koitetaan mennä. Ajatus on siis se, että ~28 litraa hiivaan tuolla ja ja toiset ~28 litraa hiivaan S-189 kuivahiivalla.

Reseptiksi olen suunnitellut seuraavaa, vaikkakin se nyt tavallaan tuntuukin vierrekikkailulta, menen tällä.
Samalla tulee tarkistettua onko laite muutoksista tullut toivottu hyöty.

Satsi koko 57,4 litraa / teho 80%
Mallasta 14kg

Vienna 40%
Munich 20%
Pilsner 20%
Dark ale 10%
Vehnä 5%
Crystal100 4%
Chocolate 1%

Nämä mäskäykseen 60min (tai 45 min) ja 67 astetta.
Ulosmäskäys suoritetaan.

Humalaksi Hallertauer
137g ja 60 min
21g ja 20 min

Keittoon mukaan 10 min ajaksi Whirfloc tabletteja 2 ja 0,60g hiivaravinnetta.

Tällä menulla keiton lopputuleman arvot pitäisi näyttää jokseenkin tältä:
OG 1.059
BU 26 IBU
CR 26 EBU
AC 5,7% ABV

Ei kommentteja: