En oikeastaan tiedä onko tuo Southern German Lager Yeast oikea hiiva tyyliin, mutta sillä nyt koitetaan mennä. Ajatus on siis se, että ~28 litraa hiivaan tuolla ja ja toiset ~28 litraa hiivaan S-189 kuivahiivalla.
Reseptiksi olen suunnitellut seuraavaa, vaikkakin se nyt tavallaan tuntuukin vierrekikkailulta, menen tällä.
Samalla tulee tarkistettua onko laite muutoksista tullut toivottu hyöty.
Satsi koko 57,4 litraa / teho 80%
Mallasta 14kg
Vienna 40%
Munich 20%
Pilsner 20%
Dark ale 10%
Vehnä 5%
Crystal100 4%
Chocolate 1%
Nämä mäskäykseen 60min (tai 45 min) ja 67 astetta.
Ulosmäskäys suoritetaan.
Humalaksi Hallertauer
137g ja 60 min
21g ja 20 min
Keittoon mukaan 10 min ajaksi Whirfloc tabletteja 2 ja 0,60g hiivaravinnetta.
Tällä menulla keiton lopputuleman arvot pitäisi näyttää jokseenkin tältä:
OG 1.059
BU 26 IBU
CR 26 EBU
AC 5,7% ABV
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti