torstaina, tammikuuta 12, 2012

Pikku testejä

Tänään tein muutaman pikku testin.

1. Testailin FIW korkittajaa.
- Uudet korkit hannaavat hiukan vastaan irrotettaessa. Lähtee kyllä irti pienellä pullon kääntämisellä itseen päin.
- Käytetyt korkit eivät hannaa ollenkaan vastaan vaan pullo jää helposti alustalle.

Eli veikkaan uusien korkkien jäävän tiukemmin kiinni koska "kruunu" on vielä tuore. Tämä ehkä varmistui sillä, että painamalla samaa korkkia useamman kerran korkittimella peräjälkeen (siis irroittamatta korkkia pullosta) alkoi tuorekin korkki liukua helposti pois korkittimesta.

2. Testasin kesällä ostamaani vedenvirtaus mittaria.
Tuntuu toimivan mainiosti.

Vähensin veden virtausta hanasta veden lämmittimeen ja mittasin 20 litraa ja silmämääräisesti sen verran sinne menikin. En huomannut ottaa aikaa kauanko meni. Mutta hana ei ole paljoakaan auki.

3. Testasin 3kW:n lämmitintä tuossa vedenlämmittimessä. 40,2°C lämpötilaeron lämmitykseen meni ~15min kun vettä oli se 20 litraa. Mutta koska vettä ei sekoitettu en usko, että ihan todellinen aika tuo oli. Laskenallisestikin tuohon pitäisi mennä melkein 19min. Eikä vastusten napajännitekään ollut kuin 216V.

No, tyytyväinen pitää olla. =)

Pitäisi saada sen verran aikaa, että varustaisi kattilat niillä vermeillä mitä niihin nyt haluaa laittaa ja näin voisi koittaa panna yhden oluen käsi pelillä näissä astioissa. Tai ainakin testata määriä ja mäskäimen toimivuutta jne.

Saattaa olla, että saan mahtavan keskuskaapin tuolle. Sitä odotellessa ei viitsisi hirveästi rakentaa tuota nykyistä. Joutuu kumminkin liittimen johdotukset tekemään uusiksi jos saisikin sen upean kaapin.

Ei kommentteja: