perjantaina, maaliskuuta 18, 2011

Kevät: Kasvu alkaa. Humalat

Alkaa taas polttelemaan ja odotukset on korkealla. Toivottavasti myyrät tai muutkaan eivät ole tänä talvena löytäneet humalien meheviä juurakoita ja pulskistuneet minun kustannuksella. Laskeskelin tuossa, että jos kaikki viime vuotiset on tallella ja uudet tulee terveinä kotiin, on minulla 18 eri humala varianttia kasvamassa. Luulisi sen piisaavan ;). Mutta todennäköisesti ensi vuoden keväänä taas polttelee ja jotakin on hankittava :D

Seuravat pitäisi siis löytyä humalatarhastani. Linkit vie sivulleni jossa pidän kirjaa humalistani.
Brewer's Gold
Cascade
Centennial
Chinook
Columbus *
Fuggle
Glacier *
Golding *
Hallertau
Horizon
Kauhavalainen
Magnum
Northern Brewer *
Nugget
Sterling
SuomiJalo
Tettnang
Willamette

Näiden sitten pitäisi kukkia tänä kesänä hyvinkin (* merkityt uusia / tilattuja joten ei odotettavissa satoa).
Kasveja pitäisi olla kaikkiaan 22 koska Centennialia on neljässä paikassa ja kauhavaa kahdessa.

3 kommenttia:

Karvis kirjoitti...

Miten noi humalat on sulla kasvanut täällä pohjolassa? Minkälaista satoa olet yleensä saanut ja onko ollut ongelmia miten?
Vinkkejä lähinnä itselleni kaipaan. Viime kesänä tosiaan ekat humalat pistin kasvamaan, tänä kesänä lisää jos näyttää hyvältä. Suurimmaksi osaksi varmaan kasvatus on tuossa pihalla aidan päällä.

suorama kirjoitti...

Miten tuon nyt sanoisi.
Ensimmäisenä vuonna ei ole tehnyt käpyjä mikään muu kuin tuo ns. SuomiJalo. Centennial ja Willamette tekivät toisena vuonna jokusen gramman mutta myyrä söi juuret seuraavan talvena. Ei onneksi kokonaan. Mutta alusta lähdettiin. Viime kesänä en ehtinyt huolehtimaan riittävästi uusista ( tai vanhoistakan) taimista ja sato oli minimaalinen. Tänävuonna pitää keskittyä paremmin noihin. Kasvu on kuitenkin ollut lupaavaa ja hyvän oloista.

Karvis kirjoitti...

Ok, olenkin ollut vähän huolissani saako noista kasvua tällä vyöhykkeellä enää. Ehkä jostain lajikkeista, pitää suosia sitten niitä. Pitää nyt katsoa mitä ensi kesä tuo tullessaan.