tiistaina, huhtikuuta 13, 2010

Mild 10.4 ensimaistelussa

No niin,
Savu tuntuu kivasti tuoksussa. Mutta ei kuitenkaan liikaa. Tuoksussa on myös toffeista makeutta hitunen. Maku on aavistuksen savuinen ja karamellisen toffeinen. Olut ei ole mitenkään erityisen vetinen vaan runkoa löytyy juuri ja juuri riittävästi. Pullo jonka laitoin jääkaappiin viikko sitten oli paljon vetisempi ja mauttomampi kuin tänään jäähdytetty yksilö. Pidempään lämpöisessä kypsynyt omasi toffeisuutta ja runkoa enemmän. Pullo versiossa on aavistus enemmän prozentteja kuin kegitetyssä. Pulloihin meni pari grammaa sokeria. Kegi olisi tarkoitus typettää. Kegiin on muodostunut paine jonka säilytän ja sitten typpeä perään.


edit: 2010.04.15
Tämän mildin juomislämpö tuntuisi olevan siinä 13 - 15 asteisena parhaimmillaan. Jos mennään lämpöisempään, niin pehmeys häviää ja tilalle tulee karkeus. Jos taas mennään kylmempään suuntaan niin taas katoaa pehmeyttä ja vetisyys tai mauttomuus astuu kuvaan. Saattaa olla, että hiukan liikaa tuli laitettua katkeroa, että tämä olisi mild. Esterisempi hiiva voisi olla eduksi. Seuraava sitten Windsorilla.

Ei kommentteja: