maanantaina, huhtikuuta 26, 2010

Kokeiluja

Josko nyt malttaisi aloittaa mallas koleilut. Eli millä tavoin eri maltaat antavat makuaan olueeseen.
Ajatus olisi tehdä ensin pelkällä pilsner maltaalla nk. referenssi satsi ja sitten vaihtaa osa maltaasta toiseen. Humalointi olisi aina samanlainen ja hiiva sama. Satsi koko ei tarvitse olla iso.

Referenssi satsiksi ajattelin 10l satsia jossa olisi:
2,30 kg pilsner mallasta ja
8,50 g First Gold humalaa 60 min keitolla.

Mäskäys menisi näin:
5 litraa 72 asteista vettä maltaan päälle. 60 - 90 min tauko.
4 litraa 92 asteista vettä lisää. 5 - 10 min tauko ja sitten siivilöinti.

Hiivana Nottingham

Silloin 70% hyödyllä voisi olla seuraavanlainen satsi kasassa:
OG 1.049 (12p)
FG 1.012 (3p)
Väri ~6 EBC
katkero ~20 EBU

Ei kommentteja: