perjantaina, heinäkuuta 31, 2009

Panimo

Hmm.
Alkaa tuo panimo suunnitelma hahmottumaan tarkemmin. Nyt on jo olemassa se 80l pata johon ollaan jo laittamassa muhvia kiinni hanalle. Olen myös saanut kippikattilan raadon jonka tilavuus on n. 85litraa. Koska tämän ulkovaipasta on pohja pois, leikkaan koko ulkovaipan pois ja hitsautan siihenkin pohjan. Eli tästä tulee siis reilut 90litrainen astia. Näin minulla sitten tulee olemaan tarvittavat kolme astiaa ja kaikki on rst:tä. Sitten pitääkin lähteä etsimään vastuksia jne.

4 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Terveisia barcelonasta!

Mita vastuksia olit ajatellut? Viime sunnuntaina koeajoin oman 60 litran eristetyn panimoautomaatin jota lammitin 2 KW vedenkeittimen vastuksella. Tehot riittivat mainiosti (auttaahan toi 30+ Cº lämpötila tietenkin), mutta prosessin lopussa odotti yllatys kun kaivoin vastuksen keittamisen jalkeen tankista: vastuksessa oli hirvea kuonakerros joka ei lahde millaan irti kahden paivan liottamisenkaan jalkeen. Kai se on karamelisoinut vierteen sokerit ja ties mitka ainesosat kiinni itseensa.

suorama kirjoitti...

Kiitos, kiitos!

Tarkoitus on koittaa laitta 2kW kolmivaihe (3x667W) vastuksia (olin ajatellu jopa kolmea sellaista eli 6kW teho vesi astiaan, kaksi mäskäimeen ja kolme kattilaan). n. 400mm pituus ja 3,5w/m2 ei pitäisi enään karamellisoida itseensä mitään.

Tämmöinen siis ajatus. Tarjouskin jo saatu vastuksista. Joudun siis teettämään.

Hyvä tietää, etten sitten haaveilekaan tuon tapaisesta kokeilusta =).

Täytynee lähteä koittamaan yhdellä vastus paketilla / kattila.

suorama kirjoitti...

Niin piti vielä noista vastuksista. Olen lukenut muutamista onnistuneistakin tekeleistä joissa on käytetty mm. vedenkeittimen uppokuumenninta. Niissä kaikissa on ollut jonkinmoinen säädin lämmölle. Yleisin on ollut tuo pulssi-tyyppinen.

suorama kirjoitti...

Oletko muuten Kari koittanut uittaa vastusta reippaassa happo kylvyssä. Mm kalkinpoistajissa usein on about 1ph...