torstaina, toukokuuta 14, 2009

Puutarhasta

Eilen kiertelin ja kaartelin uusien humalien ympärillä (kuten myös vanhojen =).
Ainakin Hallertau, Chinook ja Horizon taitaa osoitella elonmerkkejä. Alut ovat "vain" tosi pienet. Siis verrattuna edelliskertaisiin, jotka olivat siis aika mahtavia jo viimevuonna. Nämä muistuttavat Kauhavalta tuotujen ohkaisia ja "kituliaita" alkuja. No jos ne muutenkn käyttäytyvät samoin kuin Kauhavalta tuodut, on ne ensivuonna todella voimakkaan oloisia, kuten kauhavaliset nyt.
Toissapäivänä aloitin vanhojen laikkailut siten, että otin Centennialista ja Willametestä yhdet versot pois ja tökkäsin ne multaan juurrutushormonin kanssa. Ainakin vielä hengissä ovat. Itse asiassa melko pirteinä. Vihreään purkkiin meni Centennial ja mustaan Willamette (muistiksi). Elien sitten leikkasin Hollandereista jokusen alun pois. Kun vain raaskisi leikellä! Väittävät, että kasvaa paremmin ja käpytuotanto olisi parempi kun keväällä leikkaisi kaikki versot pois! Ja odottelisi seuraavaa "aaltoa". Sitten pitäisi näistä jättää kolme - kuusi parasta ja taas leikellä loput pois, kunnes sadonkorjuuseen on viikko pari aikaa. Sitten saisi kasvaa rauhassa. Näin kai sitten pitäisi raaskia tehdä, ehkä ensivuonna sitten...

Samalla kun pihalla touhuttiin tein taas pienen kasvimaan maakellarin kupeeseen. Sinne pirpanan kanssa sitten kylvettiin hernettä, porkkanaa, salaattia ja kaikenlaista. =)

Ei kommentteja: