perjantaina, toukokuuta 22, 2009

Cascade ja Nugget

Näyttää tuon Cascaden saaminen omaan pihaan olevan vaikeata. Kuopsuttelin otsikossa mainittujen vielä pinnalle ilmestymättömien humalien maata, enkä löytänyt kuin juurtenpalaset sellaisina kuin ne sinne istutin. Tai siis olihan ne huonommassa kunnossa. No kun ne eivät olleet vielä ihan pehmeitä, jätin ne maahan.
No, jos ajattelee, että toistaiseksi kuusi kahdeksasta tilatusta tuntuisi kasvavan on tilanne kuitenkin ihan hyvä. Cascade ja Nugget on vain sellaisia haluttuja, että täytynee niitä taa sitten ensivuonna...

Centennialista ottamani versot tuntuu selvinneen ruukutuksesta. Eli nyt on kahdeksan uutta tainta ruukussa kasvamassa. Katsotaan miten ne jaksaa jatkossa. Willametestäkin otettu verso on vallan virkeä.
Ne ensimmäiset kaksi versoa, toinen Willametesta ja toinen Centennialista, ovat olleet kokoajan sillä lailla virkeitä etteivät ole nuukahtaneet missään vaiheessa. Nyt ne on jo alkaneet kasvamaan ja kasvattamaan lehtiä. Nuo seitsemän muuta Centennialista otettua nyykähtivät ensin, mutta nyt ovat jo nousseet takasin pystyyn. Lehtensä ne kuivattivat pois. Eli lienee tarpeellista ottaa joko vain kärkinipukka ja sille riittävästi vartta istutukseen tai sitten lehtiä pitänee ripsiä pois. Willameten kanssa pitänee kokeilla molempia vaihtoehtoja.

Ei kommentteja: