maanantaina, maaliskuuta 02, 2009

Kesävehnä 09

Laitoin Ayinger Bräu-Weisse pullosta kokeeksi hiivan kasvamaan. Kokeilin samalla nyt tätä öljy juttua. Tosin rypsiöljyllä. Tässä tulevassa kokeilussa on nyt sitten julmettu määrä uusia muuttujia. Eli:
Uusi hiiva (jos onnistuu).
Runsaasti vehnää (~55%)
Aloitus kylmällä vedellä.
Keittomaskäys,
nyt näin aluksi =)

Ilmastuksen (tässä tapauksessä öljy) tarkoitus on saada riittävästi monotyydyttymättömiä rasvahappoja hiivan käyttöön soluseinämien rakentamiseen. Toisin sanoen jotta hiivaa riittäisi käyttämään vierre. Ilmastusta käytetään yleensä korkea ominaispainoisille vierteille. Tästä vierteestä en kuitenkaan ole tekemässä kovinkaan vahvaa.

Ajatus olisi seuraavanlainen:
1,3 kg pilsner mallasta
1,3 kg Vehnämallasta
0,3 kg Vehnähiutaleita

10g Hersbrucker 60 min
10g Hersbrucker 20 min
10g Hersbrucker 7 min

Näine hyvineen 80% hyödyillä oluen pitäisi saavuttaa seuraavia arvoja:

OG 1.048
Väri 6 EBC
IBU 10
FG 1.010 - 14
Alc% 5 - 4.4

Ei kommentteja: