perjantaina, helmikuuta 06, 2009

Hoidettavia asioita

Tänään täytynee sitten käydä katsomasa mitä Ellille kuuluu ;-). Alkkaritkin käyvät vielä reippaasti. Laskeskelin tuossa, että täytynee hakea kasa pulloja. Eli ainakin neljä korillista 0,5l. Näihin saisi siis mahtumaan 12litraa per satsi. Satsin käymiskokohan on sellaiset 14- 16litraa tällä hetkellä. Onhan minulla kyllä noita pulloja mutta kun kilpailuun ei jostain syystä saa lähettää kuin suomalaisia 0,33 tai 0,5 ruskeita pulloja ilman etikettejä. Ihmettelen vain, että miksi ei. Eihän arvostelijat edes näe pulloja.
Toinen mikä hiukan ihmetyttää on se kun kilpailukutsussa lukee että, "Yksi näytepulloista pidetään huoneenlämmössä vähintään yksi vuorokausi, jonka jälkeen se avataan huoneenlämpöisenä. Pullo jätetään pöydälle ja jos olut kuohuu ulos pullosta, kyseisen kilpailunäytteen muut pullot viemäröidään ja kilpailunäyte hylätään."
Toivottavasti tässä kuitenkin otetaan huomioon, että mm. useat vahvat Belgi oluet kaupallisinakin kuohuvat pullosta ulos huoneen lämpöisenä. Ainakin jonkin verran. Eli jos pullosta vähän vaahtoa nousee, toivoisin ettei se aiheuta hyvien oluiden viemäröintiä.

Ei kommentteja: