maanantaina, maaliskuuta 19, 2012

Kylmätilaa ja humalia

Elikkä se mitä tässä aiemmin kerroin, niin muuttui rosterista valkoiseen kuumasinkittyyn.
Toisin sanoen en ottanut mm. pitsauunia, baarimestarin työpistettä, vetareita johin menisi pullokorit yms. uuneja tai liesiä. Vaan sain otettua kylmähuoneen ja pakastinhuoneen. Toinen on 1200 x 1200 (x 2000) kokoinen ja toinen 1200 x 1500 (x 2000) joten kyllä niihin jo pitäisi tavaraa mahtua.
No, tuskin laitan toista "tulille", vaan otan käyttöön esim. pakastimen säilytystä varten. Aika komeasti tuommoiseen mahtuu maltaat kuivahiivat ja sen sellaiset. Tilaa luulisi jäävän talon muillekin pakastusta vaativille. Toki kylmähuone olisi mainio lagerointi / viileäsäilytyspaikka. Mutta maakellari saa ajaa sitä asiaa.

Sitten ne humalat.
Ajattelin nyt sitten koittaa uutta paikkaa koska "usan toimittaja" ei tiedä koska juuriaan saa.  Nimittäin niiä joista olen kiinnostunut. Tältä saksalaiselta Eickelmann firmalta sainkin tilattua ihan haskaa "tavaraa". Eli Target ja Perle humalat. Samalla otin pullon humala ravinnetta, mitä sitten liekään. Hinta humalilla oli n. kaksinkertainen verrattuna jenkkilään mutta ne ovat kuulemma taimia, ei juuria.

Saapa nyt nähdä milloin tulevat ja milloin jaksan aloittaa kylmälaite asennukset.

Saattaa olla, että tulee tilattavaksi tuolta saksan kaupasta toukokuussa muutama lisä taimi. Siellä kun on mm. Saaz, Hersbruck, Tradition, Spalt ja jopa Cascade aroma puolella tulollaan.

Satuin muuten löytämään paikan josta sain tilattua myös pari "harvinaisempaa" lajiketta.
Eli Bramling Cross ja First Gold. Paikalla oli sellainen toiminta tapa, että esim. BC tulee nyt ja FG postitetaan vasta joulukuussa!
http://www.essentiallyhops.co.uk/

Ei kommentteja: