keskiviikkona, huhtikuuta 20, 2011

Humalien ravinteet.

 Olen tässä miettinyt miten saisin humalani oikein elinvoimaisiksi ja tuottoisiksi. Viime vuonna kun kasvatin purkeissa ne muutamat alkuun, totesin että kun alkusysksystä sattui Cascadesin purkkiin tipahtaan kahvipuruja, oli Cascades loppusyksystä kaikkein elinvoimaisin. Se oli voimakas ja vihreä vielä siinäkin vaiheessa kun muut olivat jo lähes kokonaan kuihduttaneet maanpaalliset osansa.

 Nyt olen kokeillut, vain vähän lannoitamista (viime vuonna) ja tuota pikkaisen enemmän lannoittamista (edellisvuonna). Olen todennut, että ainakin omassa kasvatuspaikassa lannoitus on se juttu. Silloin kun lannotin hiukan enemmän, kasvoisvat humalat reippaammin ja tekivät kävyt ja viime vuonna kaikki olivat kitusempia ja sato jäi pieneksi.

 Miksi kokeiluja? No, olen ymmärtänyt, että jos antaa liikaa ravinteita, kasvi kyllä kasvaa mutta ei anna satoa.
Nyt siis on tarkoitus antaa ravinteita vähän enemmän ja taas katsoa mihin päästään. Koska emme enää juurikaan juo kahvia, päätin ostaa Biolanin Lannoittavaa Puutarhakatetta koemielessä ja laittaa tuota nyt keväällä humalien juurille, kunhan versot nyt paremmin putkahtaa esiin. On muuten Centennialkin putkahtanut parissa paikkaa, kuten myös Northern Brewer purkistaan sekä SuomiJalo. Kahvin purujakin "tilasin" työpaikkani ruokalasta pienen sangollisen ;-)

Ei kommentteja: