torstaina, tammikuuta 06, 2011

Kun suunnitelmat muuttuu ne muuttuu

Eli, nyt ajattelin muuttaa sitten reseptin kokonaan toiseksi.
Satsi koko on 20litraa, arvioitu saanto 80%
Mallasta seuraavasti:
2,70 kg Pilsener
0,70 kg Vehnä
0,25 kg Dark ale

Noiden mäskäys menisi jotenkin näin:
6litraa 57C vettä => 50 C ja 20 min ~1,6
5litraa 90C vettä => 66 C ja 60 min ~3
4litraa 91C vettä => 72 C ja 40 min ~4,1
4lirtaa 91C vettä => 76 C ja 5 min ~5,2

Näskäys volume n. 21,5litraa

Huuhtelu 10,5litraa 76C vettä joten keittoon jotain 26 litran luokkaa, 90min.

Jos kaikki menee kuin suunniteltu niin:
OG 1.046
Väri n.9 EBC
Katkerot 20 IBU
Hiiva voisi käyttää edellisen perusteella johonkin 1.010 asti joten prosentteja olisi sellaiset 4,6%

Niin, humalointi menisi suunnilleen näin:
10 g 60min Vanguard
10 g 45min Vanguard
20 g 10min Vanguard
20 g 1min Vanguard

Niin, tuo eilinen starttteri lähti ihan kunnolla käyntiin.

edit. 17:30
Pääsin vasta aloittamaan mäskäyksen. Mataisiin tuli sellainen muutos vahingossa, että Dark alea tuli 250g sijasta 280g

Ei kommentteja: