sunnuntaina, syyskuuta 21, 2008

American Brown 2008 yms.

Amarillo light loppui hanasta. Tai oikeammin tyhjäsin kegin pulloihin, joita tuli neljä eli kaksi litraa. Pullot juonee Teuvo.
Puhdistin linjaston ja irroitin hanan paikoiltaan, purin sen. Laitoin osat likoamaan mietoon astianpesuaine liuokseen. Pesin hanan pienellä pulloharjan näköisellä harjalla. Käytin myös hammasharjaa.
Koska tällä hetkellä hanatornini on ulkona Grilli- katoksessa, jätin hanan kiinittämättä torniin. Siideri pitänee vielä pullotella pois talven tieltä. Suunitemissa kangastelee baarinurkkaus alakerassa.
Porailin panolassa olevan jääkaapin (käymiskaappi) oveen reiän johon istutin hanan joka on ollut irrallisena. Eli siis siinä kivennäisvesi kätössä. Hain kellarista American Brownin siihen...
Voi hyvät ystävät. Vaikka sen itse sanonkin. Uskomaton olut!
Tuoksussa on ihanasti Cascadea (kiitos kuivahumaloinnin), toffee tai karameli on runsaasti läsnä. Ensimmäinen lasillinen tulee voimakkaasti hanasta. Olut teketyy hetken kuin typpi annostelijasta konsanaan. Vaahto on beige ja sitä tulee keskinkertaisesti. Vaahto on tiivis ja pysyvä. Väri on sanalla sanoen tummanruskea. Hiukan samea mutta onhan tämä ensi tuoppi. Maku... Maussa ensin tulee esiin mallas ja toffee. Sitten katkeruus alkaa puraista. Jälkimaku on pitkä ja katkera.
Mielestäni aivan ihana olut. Jos vain on mahdollista niin maistakaa jokin American Brown tyylinen olut. Tässä versiossani ei ole ehkä oikeata määrää hiilihapoja mutta uskon, että hanassa ollessaan se sitäkin riittävästi saa.

Ei kommentteja: