Olen tässä miettinyt josko seuraavaksi tekisi mustaa olutta. On ollut nuo viimeisimmät kaikki enemmän tai vähemmän keltaisia. Jos nyt tekisi Imperial Stoutin niin olisi sitten valmiina ensivuoden kilpailuun ;-). Ei vaan, on kangastellut mielessä seuraanvanlainen ajatus. Koska omistan nyt 22litraisen kattilan voisi koittaan tehdä olusen taas sellaisessa harsopussissa mutta nyt voisikin olla mahdollisuus saada aikaiseksi se 5 gallonaa eli 18,9 litraa... Samalla voisi nyt testata tuota Muntonsin suklaamallasta.
Jos tekisi tämmöisen.
6,40 kg Pale
0,45 kg Choco
0,45 kg Vehnä
0,20 kg Roasted
0,09 kg Musta
0,11 kg Hiutale vehnä
Koittaisi pitää 90 min 66- 67 asteisena.
Keittäisi 90 min
95g Kauhavan humalaa 90min
14g E.K.G 15min
14g Kauhava 15min
1tl Irish moss 15min
14g Fuggles 5min
14g Kauhava 5min
Käyttäisi US-05 hiivalla
Strategisia mittoja tuolle tulisi (70%)
OG 1,088
FG 1,021
Väri 104 EBC
Katkerot 54
VOL 8,8%
torstaina, helmikuuta 28, 2008
keskiviikkona, helmikuuta 27, 2008
Mallasta ja korkkeja Ruotsista
Tänään tuli tilaamani maltaat ja korkit. Tai siis melkein tuli. Eli vehnämallasta piti tulla viisi kiloa mutta tulikin vain kolme. Loput tulevat jälkitoimitusena. Siis paketin sisältö:
3 kg Vehnämallasta
3 kg Paahdettua ohraa
3 pss (210kpl) korkkeja
Oli tuolle PGW:lle tullut kuun alussa myyntiin mm. Boddington's laseja ja tuoppeja...
3 kg Vehnämallasta
3 kg Paahdettua ohraa
3 pss (210kpl) korkkeja
Oli tuolle PGW:lle tullut kuun alussa myyntiin mm. Boddington's laseja ja tuoppeja...
AlderSmoke kegistä ulos
AlderSmoken loppu pääsi pulloon. Eikä sitä enää ollutkaan kuin kolme litraa. Pesin kegin nyt sitten tuolla kidesoodalla. Ainakin puhtaaksi tuli. Tarvitsee vielä kuitenkin huuhdella kunnolla ja desinfioida jodoforilla kuitenkin ennen käyttöä. Sunnunntaina ehkä kegitän olut2008sin...
tiistaina, helmikuuta 19, 2008
Boddi pulloissa ja kegissä
Unohdin tuossa 16. päivä vissiin laittaakin, että keiton ja remontoinnin ohella myös kegitin ja pullotin tuon BB:n. Jouduin taas käyttämään kidesokeria pulloissa koska ei ole tullut tuota panimosokeria hankittua lisää. Kun tässä tarkistin, että onko happoja tullut (ja kyllähän sitä on tullut) huomasin, koska tuo BB on erittäin miedon makuista, että tuo tanan kidesokeri oli tuonut olueen sellaisen tavallisen kotona tehdyn oluen maun! Nyt ei auta kuin odottaa ja antaa kypsyä. Toivottavasti maku häviää pulloista. Kegissä ei ole tätä ongelmaa koska sinne en sokeria laittanut. Keg on varastossa 12 asteessa ja painetta kegissä on 0,5 bar. Joten vols pitäisi olla sellainen 1,5 - 1,6. Toivottavasti ei ole liikaa. Beer Guide antaa ohjeeksi 0,8 - 2,1 vols. Jos saan typen hankittua ennen 15. maaliskuuta, jolloin BB pitäisi olla kypsää. Pääsee kokeilemaan sitten oikein typpi / CO2 seos olutta kotona.
Edit:
19:15
Oli pakko avata yksi vielä. Tuo kiljumaisuus oli jo onneksi lähes tipotiessään. Maussa ja tuoksussa oli nyt hienoinen toffee!
Edit:
19:15
Oli pakko avata yksi vielä. Tuo kiljumaisuus oli jo onneksi lähes tipotiessään. Maussa ja tuoksussa oli nyt hienoinen toffee!
maanantaina, helmikuuta 18, 2008
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)